21.2 C
Belgrade

Otvoren novi vrtić „Biberče” na Zvezdari

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak otvorili su danas novi vrtić „Biberče” na teritoriji opštine Zvezdara.

Ovo je 28. državni vrtić na Zvezdari, nalazi se u Ulici Vatroslava Jagića, površine je oko 400 metara kvadratnih i u njega će biti upisano oko 70 mališana.

Vesna Vidović je ovom prilikom istakla da su rezultati koje Grad Beograd ima u obrazovanju i dečjoj zaštiti i te kako vidljivi na terenu i da ovaj sektor ostaje prioritet i za novi sastav gradske vlade.

– Beograd će prvi put biti bez liste čekanja za vrtiće, s čim se Grad dugo borio. Sve započete projekte u ovom sektoru ćemo nastaviti jer je to roditeljima neophodno – rekla je Vidovićeva.

Prema Gakovim rečima, novootvoreni objekat je Grad Beograd zakupio, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu opremio. Kako je objasnio, Sekretarijat je obezbedio oko 6,5 miliona dinara za nabavku nameštaja, opremanje kuhinje, te za nabavku didaktike za vaspitno-obrazovni rad.

– Ovo je jedna od najvećih opština pa su nam potrebe za proširivanjem kapaciteta ovde i veće i na tome se stalno radi, traže se načini jer sama Opština nema mnogo mogućnosti za gradnju novih vrtića – rekao je Gak.

On je istakao da je u poslednjih pet godina uloženo više od 260 miliona dinara u obnovu i opremanje vrtića na Zvezdari u koje ide oko 6.500 dece.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °