2.5 C
Belgrade

Otvoren park u Repiškoj ulici, donacija kompanije “Beograd na vodi”

Park Repiška, između ulica Milana Jovanovića i Repiške u Žarkovu, još jedan je u nizu u kome će od danas svoje slobodno vreme moći da provode Čukaričani svih generacija.

Stanovnici Žarkova dobili su, zahvaljujući donaciji kompanije “Beograd na vodi” i inicijativi građana i opštine, divan prostor za rekreaciju, druženje i odmor, u kojem će moći da borave već sa prvim prolećnim vremenom.

Otvaranju parka prisustvovali su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, zamenik generalnog direktora preduzeća “Beograd na vodi” Aleksandar Trifunović, kao i članovi Veća opštine Slaviša Šotra i Vuk Janković i Dragan Veljić iz EPS-a.

Za najmlađe stanovnike ovog dela Žarkova uređeno je bezbedno, ograđeno igralište sa tartan podlogom, opremljeno modernim mobilijarom, ljuljaškama, njihalicama, klackalicama, a za one malo starije rekonstruisan je sportski košarkaški teren i postavljene klupe za odmor, kao i kontejneri i info table.

Zahvalivši se preduzeću “Beograd na vodi” na ovoj vrednoj donaciji, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je istakao da je to primer odlične saradnje građana koji su pokrenuli inicijativu za izgradnju igrališta, opštine i kompanije “Beograd na vodi”, koja je finansirala izgradnju i omogućila da građani Žarkova dobiju jedno savremeno igralište za decu.

“Opština Čukarica posebnu pažnju ulaže u uređenje zelenih i parkovskih sredina, trudeći se da decu od najranijeg uzrasta podstakne da se bave sportom i zdravo odrastaju”, rekao je predsednik dodavši da se priprema uređenje dva nova parka u Ceraku i Filmskom gradu, kao i da je u toku uređenje velike međublokovske površine u Ulici Stjepana Supanca u naselju Železnik, dok su prethodno, novo igralište dobili i najmlađi žitelji Šavničke ulice.

Predsednik je podsetio da je, tokom proteklih nekoliko godina, u gotovo svim delovima Čukarice opština uredila tridesetak parkovskih površina, igrališta i terena.

“Kompanija “Beograd na vodi” je donirala sredstva za rekonstrukciju igrališta, a ova ideja se javila pre nekoliko meseci, jer nam je želja bila da postojeće igralište učinimo lepšim, bezbednijim i funkcionalnijim za sve meštane ovog dela naselja Žarkovo”, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije Aleksandar Trrifunović.

“Misija kompanije je u stvaranju modernih, kvalitetnih prostora, jer samim tim podižemo kvalitet života svih sugrađana. Poseban akcenat usmerili smo na uređenje javnih prostora i odredili smo inicijalne tačke na prostoru gde se razvija “Beograd na vodi”, koje su postale i omiljena destinacija građana, kao što su Sava promenda, Savski park i Savski trg. Korak dalje napravili smo upravo na opštini Čukarica, uređenjem parka u kome će na naše zadovoljstvo uživati svi žitelji ovog dela Čukarice”, istakao je Aleksandar Trifunović.

Dečije igralište i sportski teren sa okolnim zelenilom uređeni su na površini od skoro 1000 m2, a vrednost donacije je 4,5 miliona dinara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °