4.4 C
Belgrade

Otvoren peti „Sajam sporta”

Na otvorenim sportskim terenima u sklopu Beograda na vodi, danas se održava peti „Sajam sporta” u organizaciji Opštine Savski venac, a uz podršku Saveza sportova Savski venac.

Manifestaciju su otvorili zamenica gradonačelnika grada Beograda Vesna Vidović i zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković.

Zvaničnici su zatim obišli sajam i zajednički poslali poruku o važnosti sporta u svakodnevnom životu, kao i potrebu za razvijanjem pozitivnih navika i podsticanjem građana, a posebno dece i mladih na rekreativno bavljenje sportom. 

Vesna Vidović istakla je da će Grad Beograd uvek podržavati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera, kao i u ovom slučaju, da razvijaju sportski i takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj.

– Svedoci smo da u današnje vreme deca provode dosta vremena u zatvorenom prostoru, uz računare i mobilne telefone. Mislim da su ove manifestacije najbolji način da se deca podsete nekih igara koje su možda zaboravili – izjavila je zamenica gradonačelnika.

Uroš Tripković je zahvalio Beogradu na vodi što su omogućili da se sajam i ove godine održi na njihovim prelepim sportskim terenima.

– Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca jeste rekordan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama. Tako je i program ove već tradicionalne manifestacije prilagođen svim starosnim kategorijama, te pozivam sve da se dobro zabavimo i družimo na različitim sportskim takmičenjima – poručio je Tripković.

Na „Sajmu sporta” učešće je uzelo više od dvadeset sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 350 dece iz osnovnih škola sa Savskog venca.

Tokom trajanja sajma, do 14 časova, posetioci svih starosnih dobi imaju priliku da vežbaju na otvorenom, a po programu će se održati osam različitih turnira i aktivnosti.

Otvaranju ovog sajma prisustvovao je gradski sekretar za sport Nikola Penić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °