3.2 C
Belgrade

Otvoren Šesti sajam sporta na opštini Savski venac

U Beogradu je danas na teritoriji opštine Savski venac otvoren šesti po redu Sajam sporta na kojem učestvuju sportski klubovi, udruženja i organizacije iz ove opštine, kao i deca iz sedam osnovnih škola sa Savskog venca. 

Sajam je otvorila zamenica gradonačelnika grada Beograda Vesna Vidović, koja je u ime Grada Beograda pozdravila učenike osnovnih škola koji se takmiče i istakla da već šestu godinu zaredom Opština Savski venac i Sportski savez Beograda organizuju Sajam sporta na Savskom vencu.

– Ovo je opština koja po prirodnoj konfiguraciji terena ima uslove za razne sportove, ima vodu, šumu, parkove i raduje me što se danas ovde oseća zdrav, sportski duh. Pozdravljam učenike koji će se danas takmičiti iz osnovnih škola „Vojvoda Mišić”, „Vojvoda Putnik”, „Stefan Nemanja”, „Petar Petrović Njegoš”, „Radojka Lakić”, „Isidora Sekulić”, Britanske škole, kao i Francuske škole, koja je gost. Delim vašu radost jer sam i sama išla u školu „Vojvoda Mišić” na Savskom vencu. Vidim da ćete se nadmetati u raznim sportovima, trčanju, u igri između dve vatre, ali i da ćete imati radionice za šah, rvanje, karate, ples, fitnes, mačevanje, kao i radionice zdrave ishrane. Ma ko da pobedi i dobije pehar, znajte da je najveća pobeda za vaš život što ste ovde u divnom ambijentu, među drugarima koji vole sport – poručila je Vesna Vidović i dodala da će Grad Beograd uvek podržavati sve manifestacije poput ove čiji je cilj da deca imaju kvalitetne aktivnosti i zanimljiva sportska druženja. 

Proslavljena srpska strelkinja i osvajačica brojnih medalja sa velikih takmičenja Andrea Arsović se takođe obratila učesnicima Sajma sporta. 

– Izuzetno smo srećni što je Sajam sporta iz godine u godinu sve bolji i sve brojniji. Srećni smo što se deca ovde uvek osećaju lepo i što mogu da uživaju u sportu i druženju – istakla je Andrea Arsović. 

Zamenik predsednika gradske opštine Savski venac Uroš Tripković je rekao da je ovo veoma važna manifestacija koja raste iz godine u godinu.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °