2.9 C
Belgrade

Otvorena deonica auto – puta od Novog Beograda do Surčina

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas otvaranju deonice auto-puta „Miloš Veliki” od Novog Beograda do Surčina. Deonicu dugu osam kilometara svečano je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u prisustvu premijerke, članova Vlade, ambasadorke Kine Čen Bo i brojnih zvanica.

Vučić je istakao da je putna infrastruktura jedan od najvažnijih faktora kada je u pitanju privlačenje investicija. Najavio je nove investicije u ovoj oblasti i istakao da će Evropska investiciona banka obezbediti za to 300 do 500 miliona evra.

– Imamo mali javni dug i možemo to da priuštimo u saradnji sa Evropskom investicionom bankom – rekao je Vučić.

Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki”. Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotoar za pešake, izlaz na auto-put „Miloš Veliki” biće skraćen za približno 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko auto-puta Beograd–Zagreb.

Vrednost izvedenih radova je 70,5 miliona evra. Vozači će iz Vojvođanske i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu moći da se uključe direktno na auto-put „Miloš Veliki”. Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas. Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °