13 C
Belgrade

Otvorena izložba ”(Ne)ozbiljni portreti”

U Galeriji Sportsko – kulturnog centra ”Obrenovac”, otvorena je izložba ”(Ne)ozbiljni portreti” autora Ognjena Milosavljevića. Prva samostalna izložba Milosavljevića sastoji se od 27 portreta, koji na vrlo interesantan način prikazuju slavne svetske pisce.

Izložba je humanitarnog karaktera, a sav novac prikupljen od prodaje izloženih slika biće umeren na lečenje Ognjena Đorđevića iz Obrenovca.

Autor izložbe ”(Ne)ozbiljni portreti” bavi se slikarstvom iz hobija proteklih 15 godina. Iako se ovom umetnošću ne bavi profesionalno, Obrenovčanima je ovom prilikom predstavio 27 portreta.

– Predstavljen je ekspresionistički stil, tačnije apstraktni ekspresionizam i to po uzoru na čuvenog engleskog slikara Frensisa Bejkona. Njegovi portreti prikazani su kao da su u pokretu, a pre 15 godina, poželeo sam i sam da nešto slično naslikam, međutim tada mi to nije polazilo za rukom – naveo je Milosavljević.

Direktor Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” otvorio je izložbu i tom prilikom istakao da je Milosavljević u svetu slikarstva u Srbiji jedinstven.

– Iako imamo sjajne slikare, siguran sam da će Ognjen dotaći bar deo slave koju je Fransis Bejkon imao – naglasio je Jegorović.

Građani mogu pogledati izložene portrete do ponedeljka, 30. maja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °