4 C
Belgrade

Otvorena izložba ”U pohode Zemunu”

U galerijskom prostoru Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun 3. oktobra  svečano je otvorena izložba Fejsbuk grupe ”Moj Beograd dušu ima”. Prisutni su imali priliku da pogledaju fotografije velikih formata pod nazivom ”U pohode Zemunu”.

Izložbu je svečano otvorio predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i tom prilikom pozvao prisutne goste i umetničke fotografe da u narednom periodu uzmu učešće u projektu ”Najlepša fotografija Zemuna” koji ima za cilj da promoviše kulturno i turističko blago naše opštine.

Ovu Fejsbuk grupu čini 68400 članova koji vole i poštuju Beograd i koji tu ljubav nesebično dele sa drugima, a na izložbi je predstavljeno 40 umetničkih fotografija od 15 autora.

”Želja nam je da svima pokažemo naš grad onako kako ga mi vidimo i doživljavamo kroz objektive fotoaparata. Na našim fotografijama možete videti ulice, ljude, znamenitosti i puno detalja koji Beograd čine onim što jeste, grad sa dušom. Danas dolazimo u pohode Zemunu, mestu u kome se prepliću prošlost i budućnost, kultura i boemija i mnogo toga, rekli bismo mesto sa dušom”, rekao je Miodrag Mića Grujić, osnivač ove Fejsbuk grupe i zahvalio se Gradskoj opštini Zemun na pomoći u organizovanju izložbe.

U muzičkom delu programa nastupili su gitaristkinja Sanda, naslednica Dragutina Balabana Bajke iz poznatog zemunskog dueta Vlada i Bajka i profesor flaute Ljubomir Dimitrijević.

Postavka će biti otvorena narednih deset dana.

beogradski.rs / GO Zemun

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °