4 C
Belgrade

Otvorena manifestacija koja afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju „I mi imamo talenat”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović otvorio je juče kulturnu manifestaciju koja afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju „I mi imamo talenat” u sali Doma omladine.

 – Posebno mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim jednu ovako značajnu manifestaciju koja afirmiše kreativnost i stvaralaštvo naših najmlađih sugrađana sa poteškoćama u razvoju. Želim da pozdravim i da zahvalim predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Gradske opštine Zemun i svima koji su nesebično podržali manifestaciju „I mi imamo talenat”. Na sceni imamo priliku da vidimo talentovane učenike tri škole, a to su Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”, Škola za učenike oštećenog sluha i govora „Radivoj Popović” i Škola za intelektualno ometenu decu „Sava Jovanović Sirogojno” – istakao je Eminović.

On je naglasio da je cilj ove manifestacije da afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju kao način njihovog izlaska u svet komunikacije sa okolinom.

– Takođe, ovakvim vidom manifestacije podstaći ćemo učenje, jer deca kroz stvaralaštvo i kreativnost osvajaju nove prostore komunikacije i razvoja, jačaju motivaciju i, pre svega, doživljavaju pozitivne emocije. Na ovaj način im je omogućena puna sloboda izražavanja u skladu sa mogućnostima, talentima i ličnim afinitetima, kroz različite muzičko-scenske i plesne aktivnosti – zaključio je Eminović.

Muzički bend „Brailletones” iz Škole „Veljko Ramadanović” je na završetku manifestacije izveo nekoliko muzičkih numera uz ovacije publike. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °