10 C
Belgrade

Otvorena manifestacija koja afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju „I mi imamo talenat”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović otvorio je juče kulturnu manifestaciju koja afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju „I mi imamo talenat” u sali Doma omladine.

 – Posebno mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim jednu ovako značajnu manifestaciju koja afirmiše kreativnost i stvaralaštvo naših najmlađih sugrađana sa poteškoćama u razvoju. Želim da pozdravim i da zahvalim predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Gradske opštine Zemun i svima koji su nesebično podržali manifestaciju „I mi imamo talenat”. Na sceni imamo priliku da vidimo talentovane učenike tri škole, a to su Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”, Škola za učenike oštećenog sluha i govora „Radivoj Popović” i Škola za intelektualno ometenu decu „Sava Jovanović Sirogojno” – istakao je Eminović.

On je naglasio da je cilj ove manifestacije da afirmiše stvaralaštvo dece ometene u razvoju kao način njihovog izlaska u svet komunikacije sa okolinom.

– Takođe, ovakvim vidom manifestacije podstaći ćemo učenje, jer deca kroz stvaralaštvo i kreativnost osvajaju nove prostore komunikacije i razvoja, jačaju motivaciju i, pre svega, doživljavaju pozitivne emocije. Na ovaj način im je omogućena puna sloboda izražavanja u skladu sa mogućnostima, talentima i ličnim afinitetima, kroz različite muzičko-scenske i plesne aktivnosti – zaključio je Eminović.

Muzički bend „Brailletones” iz Škole „Veljko Ramadanović” je na završetku manifestacije izveo nekoliko muzičkih numera uz ovacije publike. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.9 ° C
17.5 °
13.7 °
59 %
1.5kmh
0 %
Сре
18 °
Чет
19 °
Пет
22 °
Суб
19 °
Нед
16 °