12.6 C
Belgrade

Otvorena zdravstvena stanica u Borči

Zdravstvena stanica Borča, u okviru Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković“ Palilula, otvorena je danas u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije se ispred nove zdravstvene stanice, koja se prostire na oko 7.000 kvadrata, tokom obilaska, obratio lekarima i podsetio da je ranije obećao da će to biti izgrađeno i istakao da je to sada i ispunjeno.

„Mi ćemo nastaviti da gradimo i radimo, a sve to znači bolji životni standard za građane. Više ne morate da idete u centar grada za preglede“, rekao je Aleksandar Vučić i dodao je da je u novu Zdravstvenu stanicu u Borči već prebačeno 70.000 kartona kao i da će ih biti još više.

„Ovde imate još savremeniju opremu i divne lekare“, rekao je on.

„Pre kraja godine krenućemo i u izgradnju kalanlizacije na levoj obali Dunava“, kazao je predsednik dodajući da se sada završava potrebna dokumentacija za taj projekat.

Tom prilikom, Vučić je istakao da će se u tom delu Palilule graditi i nove škole i vrtići, kao i da se grade i srednja stručna škola i gimnazija.

Predsednik je kazao i da će biti rešeni saobraćajni problemi na levoj obali Dunava, da će se graditi novi most, kao i da će uskoro početi da se gradi i auto-put od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

Za izgradnju zdravstvene stanice u Borči, stanovnici leve obale Dunava čekali su čak tri decenije.

Oko 150 lekara i sestara radiće u ovoj Zdravstvenoj stanici, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, a projektovana je za populaciju od 200.000 stanovnika.

Na polaganju kamena temeljca, u decembru 2019. godine, rečeno je da će ta zdravstvena stanica sadržati službu za zdravstevnu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te internu medicinu.

Otvaranju su, uz predsednika Republike Aleksandra Vučića, prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Darko Paunović, na dužnosti zamenika predsednika Gradske opštine Palilula.

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...