3.2 C
Belgrade

Otvoreno igralište u vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i rukovodstvo opštine otvorili su danas novo igralište u Vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“ u ulici Višegradska 27, na teritoriji opštine Savski venac.

Završeni radovi se odnose na postavljanje novog, modernog urbanog mobilijara – ljuljaške, klackalice, njihalica, tobogan i gumena sigurnosna podloga.

Ova akcija je realizovana zahvaljujući građanima koji su glasali za projekat opštine i predstavlja izuzetan primer kako se Savski venac trudi da mališanima obezbedi što bolju i zdraviju sredinu za odrastanje i život.
-Deci koja borave u vrtiću omogućili smo da se bezbedno igraju na novom urbanom mobilijaru jer su stare sprave bile oštećene i nebezbedne za igru. Mališani sada mogu da uživaju u još jednom uređenom kutku za igru i druženje koje je opremljeno najsavremenijim spravama i rekvizitima za igru i rekreaciju. Sada sa ponosom možemo da kažemo da smo postavili duplo veći broj sprava koje su izgrađene od kvalitetnog materijala, a mališani iz ovog dela opštine imaju svoje novo mesto za provođenje lepih trenutaka sa vršnjacima – izjavio je predsednik opštine Savski venac, Miloš Vidović.

Popravka prostora u okviru vrtića je realizovana na osnovu nagrade koju je osvojila opština Savski venac u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, kada se glasalo za predloge lokalnih projekata opštine, a pobednik projekat koji je osvojio najveći broj glasova je popravka prostora u Vrtiću „Kraljica Jelena Anžujska“. Na osnovu priznanja za osvojeno 1. Mesto za najviše poslatih fiskalnih računa u kategoriji srednjih opština, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i GO Savski venac su potpisale ugovor o dodeli novčanih sredstava na ime nagrade u takmičenju gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

-Drago mi je da smo zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a pre svega zahvaljujući učešću sugrađana, uspeli da našim najmlađim stanovnicima obezbedimo kutak za igru i zdravo odrastanje. U tom pravcu ćemo nastaviti i u narednom periodu – rekao je Vidović i dodao da je realizovani projekat od izuzetnog značaja za opštinu koja nastoji da sprovede što više ovakvih akcija kako bi doprineli da naša deca imaju što bolji sadržaj za zabavu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °