2.9 C
Belgrade

Paketi za bebe i auto sedišta kao dobrodošlica tek rođenim surčincima

U Gradskoj opštini Surčin, danas su darovane bebe koje su rođene krajem prošle godine i u prvom kvartalu tekuće godine. Programska aktivnost – Podrška porodicama sa decom je izuzetno značajna aktivnost koja se od 2019. sprovodi u opštini Surčin a izaziva izuzetno pozitivne reakcije kod svih stanovnika Surčina.

Početkom svake kalendarske godine opština Surčin otvara Javni poziv za podelu paketa za bebe i auto- sedišta , koji je otvoren tokom cele godine i odnosi se na sve bebe koje žive na teritoriji opštine Surčin i čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici imaju prijavljeno prebivalište na surčinskoj opštini.

Briga o najmlađim sugrađinima i deci je prioritet svakog odgovornog društva a investiranje u decu i omladinu je najznačajnija dugoročna investicija.

Gradska opština Surčin ima veliku podršku Grada Beograda i Sekretarijata za saobraćaj, kada je u pitanju oblast unapređenja saobraćaja na području opštine Surčin i tom smislu se svake godine po osnovu Programa za unapređenje bezbednosti saobraćaja GO Surčin , odobravaju bespovratna sredstva za finasiranje ove oblasti .

U cilju unapređenja saobraćaja na teritoriji opštine Surčin i želje da se roditeljima na što praktičniji način približi značaj pravilnog vezivanja sedišta , GO Surčin je angažovala predavača na temu pravilnog i bezbednog vezivanja auto sedišta za bebe . Marijana Jovanović – dipl.inženjer saobraćaja , saradnik agencije za bezbednost saobraćaja je prisutnima demonstrirala pravilno postavljanje sedišta za bebe u automobilima i na emprijskim primerima pokazala koju ulogu prilikom saobaćajnih nezgoda ima pravilno postavljen pojas i auto sedište za bebu.

Predsednik GO Surčin, Stevan Šuša je prisutnima čestitao na novim članovima porodice i istakao da će opština Surčin nastojati iz godine u godinu da ulaže u sve aktivnosti koje doprinose unapređenju položaja dece i omladine, da će nastaviti investiranje u škole , vrtiće i celokupan sadržaj koji doprinosu razvoju dece i omladine.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °