4 C
Belgrade

„Parking servis” donirao medicinsku opremu beogradskim porodilištima

Na Svetski dan zdravlja, Javno komunalno preduzeće „Parking servis”, u sklopu akcije „Bebi parking-mesto”, doniralo je medicinska sredstva kupljena novcem od plaćanja parkiranja na 24 bebi parking-mesta koja su posebno obeležena ispred četiri beogradska porodilišta i nalaze se u zonskom sistemu parkiranja, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić naglasila je da je akcija „Bebi parking-mesto” lepa akcija jedne društveno odgovorne firme kao što je „Parking servis”, koja je deo svoje zarade izdvojila za beogradska porodilišta. Ona je zahvalila na tome i savetovala i drugim preduzećima da se ugledaju na „Parking servis”.

Direktor „Parking servisa” Andrija Čupković rekao je da je akcija „Bebi parking-mesto” pokrenuta 2017. godine, s ciljem da na viši nivo podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta.

– Ponosni smo na ovu akciju. Znamo da je ovo što doniramo malo u odnosu na ono što država ulaže u zdravstvo, ali očekujemo da se i drugi uključe u ovakve akcije. Naša deca su nam najvažnija i zato apelujemo na vozače da parkiraju upravo na ovim bebi parking-mestima, jer tako pomažu porodilištima. Takođe ih pozivamo da parkiraju i na đačkim parking-mestima sa kojih, u okviru naše druge akcije, sakupljamo novac i doniramo nastavnu opremu osnovnim školama – rekao je Čupković.

Željko Miković, direktor Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front”, rekao je da ovo porodilište svake godine od „Parking servisa” na poklon dobija nešto što je neophodno, a ove godine to je sonda za ultrazvučni aparat, koja će se koristiti kod visokorizičnih trudnoća.

Petar Svorcan, v. d. direktora KBC „Zvezdara”, zahvalio je na donaciji dva medicinska aspiratora i infuzione volumetrijske pumpe i rekao da će oprema olakšati rad njihovom osoblju.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKCS Aleksandar Stefanović rekao je da oprema brzo zastareva i propada te da su zbog toga ovakve akcije preko potrebne.

– Ove godine smo se odlučili za krevete i nahtkasne, koje će koristiti porodilje, kako bismo poboljšali kvalitet njihovog lečenja i komfor dok leže u bolnici – rekao je Stefanović.

Upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zemun” Tomislav Stefanović zahvalio je na donaciji vakuum aspiratora i dve medicinske (LED) lampe na stativu i izrazio nadu da će ova akcija još dugo trajati.

„Parking servis” svake godine anketira porodilišta obuhvaćena ovom sada već tradicionalnom akcijom o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °