16.8 C
Belgrade

Petrović: Počela rekonstrukcija i dogradnja Devete gimnazije „Mihailo Petrović Alas”

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta Devete gimnazije „Mihailo Petrović Alas” su počeli i planirano je da traju 300 kalendarskih dana, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

On je podsetio da je Deveta gimnazija „Mihailo Petrović Alas” osnovana 1961. godine, među prvim zgradama na Novom Beogradu, te da je postojeći objekat samostalna zgrada površine oko 4.000 kvadratnih metara.

– Nakon rekonstrukcije i dogradnje zgrade formira se objekat ukupne površine 6.669,65 kvadrata. Nakon dogradnje, objekat će imati ukupno 30 učionica opšte i specijalizovane namene, salu za fizičko i zdravstveno vaspitanje, svečanu salu, multifunkcionalnu salu i zubarsku ordinaciju, koju i sada koristi Dom zdravlja „Novi Beograd”. Planirano je 25 parking mesta i letnja učionica, odnosno mini-amfiteatar na otvorenom u sklopu uređenja terena – precizirao je Luka Petrović.

On je dodao da se ruše postojeća fiskulturna sala i učionice uz salu, kako bi se izvršila dogradnja objekta, kao i izgradnja veće fiskulturne sale. Planirana je adaptacija postojećih toaleta i svih učionica postavljanjem savremene opreme, zatim proširenje postojeće biblioteke i zamena unutrašnje stolarije novom. Predviđena je kompletna rekonstrukcija postojećeg krova.

Radovi, kako je rekao gradski sekretar za investicije, predviđaju nove priključke objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zamenu celokupnog razvoda vodovoda i kanalizacije, kao i postavljanje novih horizontalnih oluka i olučnih vertikala.

– Osim toga, izvršiće se sanacija razvoda elektroenergetskih instalacija, kompletna zamena uređaja i opreme i postavljanje instalacija video-nadzora, interneta i ozvučenja u objektu, kao i sanacija gromobranske instalacije i izjednačenja potencijala. Osim instalacija grejanja, predviđeno je uvođenje centralnog sistema hlađenja svih prostorija u školi u kojima borave učenici i zaposleni, a projektovan je i sistem za zagrevanje sanitarne tople vode pomoću solarnih kolektora. Investitor je Grad Beograd, a vrednost radova je nešto veća od 651,6 miliona dinara sa PDV-om – rekao je Luka Petrović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °