12.6 C
Belgrade

Planirani radovi „Zelenila”

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će sutra ukloniti dva suva stabla na opštini Čukarica, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Reč je o jednom stablu lipe koje se nalazi u Ulici Blagoja Parovića 23-25, dok je drugo suvo stablo vrste kedar u Ulici kraljice Katarine 84. Ova dva potpuno suva stabla predstavljaju potencijalni rizik za građane ili imovinu. Po završenoj intervenciji biće izvršeni i radovi na utovaru i odvozu drvne mase.

Radovi se realizuju u skladu sa članom 15. Odluke o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine, prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična, oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...