9.8 C
Belgrade

Planirani radovi „Zelenila”

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” ukloniće u toku sutrašnjeg dana stablo javora koje se nalazi u drvoredu u Nebojšinoj ulici kod broja 41, na uglu sa Lamartinovom ulicom. Stablo je trulo u pridanku i kao takvo može predstavljati rizik za građane ili imovinu. Po završenoj intervenciji biće izvršeni i radovi na utovaru i odvozu drvne mase, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća.

Radovi se obavljaju u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine, prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i slično), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.

Takođe, u sredu su planirani radovi na uklanjanju samoniklog stabla topole, koje svojim korenom ugrožava objekat u Ulici Todora od Stalaća br. 18. Stablo topole se ne nalazi u sistemu održavanja JKP „Zelenilo – Beograd”, a radovi se izvode u skladu sa rešenjem Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
9.8 ° C
9.8 °
8.7 °
93 %
2.1kmh
0 %
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °
Суб
17 °

Servisne vesti