12.6 C
Belgrade

Počela akcija uklanjanja grafita na Zvezdari

Akcija uklanjanja grafita, koju realizuje JKP „Gradska čistoća” u saradnji sa Gradskom opštinim Zvezdara, počela je danas uklanjanjem grafita sa zgrada duž Bulevara kralja Aleksandra. Početku akcije su prisustvovali predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić.

Vladan Jeremić je rekao da realizacija ove akcije još jednom pokazuje dobru saradnju Gradske opštine Zvezdara i građana koji su Opštini prijavili problem sa grafitima, kao i dobru saradnju Opštine i JKP „Gradska čistoća”.

„Uklanjanjem grafita sa zgrada duž Bulevara kralja Aleksandra počela je akcija koja će biti nastavljena na Konjarniku i u Mirijevu, a čiji je cilj da se građanima obezbedi veći komunalni red Ova akcija se, u saradnji sa JKP „Gradska čistoća”, realizuje u vreme obeležavanja Dana opštine i predstavlja i poklon stanovnicima povodom ovog praznika.”-rekao je Vladan Jeremić i apelovao na građane Zvezdare, ali i druge, da vode brugu o prostoru u kome žive i da ne pišu grafite na stambenim i drugim zgradama.

Marko Popadić je rekao da JKP „Gradska čistoća” od maja do kraja oktobra ove godine realizuje akciju uklanjanja grafita u Beogradu i da je Zvezdara šesta beogradska opština na kojoj se akcija realizuje.

„Akcija uklanjanja grafita, koja je počela u Bulevaru kralja Aleksandra,a koja se realizuje u saradnji sa Opštinom Zvezdara, biće nastavljena i narednih dana i tokom nje će sa zgrada na Zvezdari ukupno biti uklonjeno oko 2.500 kvadratnih metaraa grafita”-rekao je Marko Popadić i istakao da za građane koji vole da pišu grafite u Beogradu ima lokacija na kojima je to dozvoljeno, ali da grafitima ne treba da narušavaju izgled stambenih i drugih zgrada na kojima to nije dozvoljeno i kažnjivo je.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...