16.6 C
Belgrade

Počela besplatna pripremna nastava za polaganje male mature

Gradska opština Savski venac je i ove godine organizovala besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature za učenike završnih razreda iz svih 6 osnovnih škola sa teritorije opštine. Program je počeo danas i traje do 19. juna, a nastava se održava subotom i nedeljom, u Kancelariji za Mlade Savski venac. 

Polaznike je na početku nastave pozdravio Član veća GO Savski venac zadužen za školstvo Vladimir Pavlović i poželeo im puno sreće u učenju, da se što bolje pripreme, ostvare najbolji mogući plasman pri polaganju testa kako bi lakše upisali školu po svom izboru i svoje školovanje nastavili u željenom pravcu.

Učenici podeljeni u 8 grupa, naizmenično pohađaju časove iz matematike i srpskog jezika i književnosti, koje vodi 11 nastavnika. Grupe se sastoje od manjeg broja đaka, što omogućava bolji interaktivan rad sa decom. 

– Opština Savski venac i njeno rukovodstvo iz godine u godinu se trudi da obezbedi što više besplatnih sadržaja za sve žitelje naše opštine, kako za najstarije tako i za najmlađe. Ovakav vid nastave je već ustaljena praksa, a briga o potrebama dece i mladih, kao i ulaganje u njihovo obrazovanje i ubuduće će ostati jedan od prioriteta naše Opštine – poručio je Pavlović.

Za besplatnu pripremnu nastavu prijavilo se do 200 učenika osmog razreda, što je značajan pokazatelj zainteresovanosti đaka za ovaj program. Cilj ovog programa je da osmaci obnove stečeno znanje i da im Opština pomogne da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita, kao i da se smanje troškovi roditeljima koje imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole.

brogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °