21.2 C
Belgrade

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Železniku i u Turgenjevljevoj ulici na Banovom brdu

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica i stanovnika Ulice Petra Drapšina i nekoliko okolnih ulica, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započela je izgradnju fekalne kanalizacione mreže za deo naselja „Čitački potok“, između ulica Petra Drapšina i Avalske, ukupne dužine od 3.070 metara. Projektom je predviđena izgradnja sekundarne mreže promera 250 mm, što će stanovnicima ovih ulica omogućiti daleko kvalitetnije uslove života.

Radove na izgradnji mreže, koji su počeli prošle nedelje, obišli su pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Veća Miroslav Todorović. Tom prilikom, oni su se u razgovoru sa izvođačima radova uverili da sve teče prema predviđenoj dinamici i u Ulici Janje Milovanović i okolnim, kako je Direkcija i planirala.

„Drago nam je da smo zajedno uspeli da iniciramo radove koji su suštinski važni za priličan broj domaćinstava na ovom potezu“, rekao je Nikola Aritonović u razgovoru sa zadovoljnim građanima, podsetivši da je kanalizaciona mreža bila prioritet građanima ovog dela naselja Železnik i da će se istovremeno radovi odvijati u Janje Milovanović i dve susedne ulice, obuhvaćene projektom mreže.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže počeli su i u Turgenjevljevoj ulici na Banovom brdu, koje je, takođe, inicirala Gradska opština Čukarica, u saradnji sa građanima ovog dela Čukarice. Reč je o radovima na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice u Turgenjevljevoj na katastarskim parcelama 13865/1, 13881, 13871/3 i 10041/8 KO Čukarica, ukupne dužine od 225,41 m i prečnika Ø250mm. Na taj način biće rešen dugogodišnji problem nedostajuće kanalizacije u ovoj ulici, rekao je prilikom obilaska član Veća Miroslav Todorović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °