16.6 C
Belgrade

Počela izgradnja prostorija FK ”Rojkovac”

Zahvaljujući opštini Obrenovac fudbalski klub ”Rojkovac” dobiće svlačionice, prostorije za rukovodstvo kluba i delegate. Na igralištu koje se nalazi između naselja Sava i Rojkovac, počela je izgradnja klupskih prostorija. Radovi će biti završeni za manje od 70 dana, kako bi se poslednje kolo u prolećnom delu prvenstva odigralo na igralištu ovog kluba. Građevinske radove obišli su predstavnici opštine Obrenovac.

Predsednik fudbalskog kluba ”Rojkovac” Miloš Stefanović zahvalio je predsedniku Gradske opštine Obrenovac, kao i zamenici predsednika Skupštine opštine Obrenovac Jelici Grčić i predsedniku Komisije za sport Milošu Stankoviću, što su izašli u susret potrebama kluba, te je u toku izgradnja nedostajuće infrastrukture.

O razvoju sporstke infrastrukture brine Komisija za sport opštine Obrenovac, a kako ističu iz ove Komsije, nove prostorije kluba imaće sve što je potrebno, kako bi igrači nesmetano funkcionisali.

– Fudbalski klub ”Rojkovac” ima u planu da se fokusira na rad sa mlađim kategorijama igrača, što i jeste najbitnija stvar kada uzmemo u obzir činjenicu, da se klub nalazi u krugu velikih naselja Rojkovac, Sava, Gaj1 i Gaj2. Pružićemo sjajne uslove mladim sportistima, koji će u svojim naseljima imati mogućnost da treniraju i da se takmiče – naveo je predsednik Komisije za sport Miloš Stanković.

Gradska opština Obrenovac donirala je i kompletnu opremu za trening fudbalerima fudbalskog kluba ”Rojkovac”.

Za izgradnju fudbalskih prostorija zaduženo je Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca, a prostor oko naselja Rojkovac, Sava i Gaj biće dodatno oplemenjen

– Idejno rešenje je u završnoj fazi izrade. Ovaj kompleks između naselja Sava i Rojkovac biće oplemenjen drvorednim sadnicama, niskim rastinjem, kao i urbanim mobilijarom, tako da će građani ovog dela Obrenovca imati priliku da prate fudbalske utakmice i uživaju na lepom uređenu park prostoru – rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom, za naredni period najavio je i izgradnju novih prostorija ambulante u krugu naselja Rojkovac i Sava, a koje bi bile od koristi građanima ovih naselja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °