26.8 C
Belgrade

Počela obuka za veštinu tkanja u Dnevnom klubu za seniore u Žarkovu

Da nikada nije kasno naučiti nešto novo, pokazuju i članice Dnevnog kluba za starije u Žarkovu, koje će u naredna dva meseca pohađati obuku tkanja i savladati ovu staru veštinu.

Naime, opština Čukarica je krajem godine  donirala po dva tkačka razboja čukaričkim klubovima u Žarkovu i Železniku, a od ove nedelje, pa svakog ponedeljka, zainteresovane penzionerke sa Čukarice imaće priliku da uče  tradicionalnu tkačku veštinu. Posetivši Dnevni klub u ulici Milana Jovanovića 8, u  Žarkovu, u kojem se, od ovog ponedeljka obuka sprovodi, članica Veća Opštine Čukarica Stana Lukić je istakla da opština i Gerontološki centar nastavljuju, sa posebnom pažnjom negovanu saradnju , te da se opština trudi da svojom podrškom stalno doprinosi aktivnostima  kluba u Žarkovu i  nedavno otvorenog kluba u Železniku.

„Raduje nas što su naši penzioneri aktivni i voljni da se druže i što žele uvek da uče nešto novo. Mnogi od njih su u ovom  klubu zapevali, pojedini počeli da glume ili slikaju, a nova aktivnost, posle duže pauze zbog epidemije, uvod je u nastavak rada i druženja u klubu, pa će  sada naši seniori  moći da se oprobaju i u tkanju.   Vodimo , pre svega računa o zdravlju naših starijih, ali se polako pripremamo i sa poboljšanjem epidemiološke situacije dopunjavamo aktivnosti klubova“, rekla je prilikom posete klubu u Žarkovu Stana Lukić i ovom prilikom se zahvalila i radnoj terapeutkinji Dragani Dimitrijevskoj i socijalnoj radnici Veri Vitezović, koje će naše penzionerke voditi kroz dvomesečnu obuku i upoznati sa čarima  veoma cenjenog tradicionalnog zanata.

Ubrzo po sticanju prvih znanja i druženja ponedeljkom od 10-12 časova u klubu u Žarkovu, seniorke će biti u prilici da vide i prve rukotvorine. Sve penzionerke i sugrađani stariji od 60 godina,sa teritorije Čukarice, mogu da se prijave za dvomesečnu obuku tkanja u Dnevnom klubu za starije u Žarkovu, na kontakt telefon 011/2510-212.

Sa poboljšanjem epidemioloških uslova, ovakva obuka biće organizovana i u klubu u Železniku.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °