12.6 C
Belgrade

Počela podela tableta za čukaričke osnovce

Za đake-petake čukaričke škole “Banović Strahinja” današnji školski dan, bio je poseban. Prvi čas srpskog jezika, počeo je  uz poklon tablete, koje je za osnovce obezbedio Grad Beograd. Učenicima škola “Banović Strahinja” i “Josif Pančić”, na Banovom brdu tablete je podelio predsednik opštine Srđan Kolarić.

“Draga deco, želim vam srećan i uspešan početak nove školske godine. Drago mi je da možemo da vas obradujemo tabletima, koje je za vas i vaše drugare u Beogradu obezbedio Grad, i verujemo da će vam oni biti od velike koristi u učenju i sticanju novih znanja”; rekao je predsednik, dodavši da i nastavnici dobijaju lap top računare, tako da će zajedno biti umreženi tokom onlajn nastave. Predsednik je podsetio da je uz tablete, deci obezbeđena i kartica sa besplatnim internetom  i da su uređaji osigurani u naredne tri godine, nakon čega deci prelaze u trajno vlasništvo.

Tablete su danas dobili i đaci škole “Filip Kljajić-Fića”, kao i učenici škole “Miloš Crnjanski”, a uručila ih je i deci čestitala početak nove školske godine, predsednica  Skupštine Lidija Jovanović.

U 18 čukaričkih škola tablete će dobiti 7.086 učenika, od trećeg do šestog razreda.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...