3.2 C
Belgrade

Počela prva faza radova na sanaciji Avalske ulice u naselju Železnik

Počeli su radovi na sanaciji Avalske ulice u naselju Železnik. Reč je o jednoj od najfrekvetnijih saobraćajnica u ovom čukaričkom naselju, kojom prolazi više linija gradskog prevoza i koja povezuje Železnik sa Ibarskom magistralom. Kako je planirano, radovi na sanaciji će se sprovoditi fazno, a biće obuhvaćeno 1100 metara kolovoza.

Radove je danas obišao član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Prva faza radova, koja je upravo započela, obuhvata deo od raskrsnice sa Ulicom radnih akcija do Ulice Darinke Radović, dok će druga faza obuhvatiti potez od Ulice Darinke Radović u smeru ka Ibarskoj magistrali. Radove sprovode ekipe JKP „Beograd put“, a nakon skidanja starog asfalta pristupiće se popravljanju slivnika i šahtova, popravci trotoara na oštećenim mestima, a potom i postavljanju nove kolovozne konstrukcije na delovima gde je potrebno i asfaltiranju ovog dela saobraćajnice. Prva faza radova, kako je planirano, trebalo bi da bude završena u naredne dve nedelje, nakon čega će uslediti uređenje drugog dela ulice“, rekao je Čedomir Sovtić.

Vrednost radova je 47 miliona dinara, a investitor je JP „Putevi Beograda.

Inače, pored ovog značajnog i obimnog poduhvata u naselju Železnik, trenutno se izvodi rekonstrukcija Ulice Zdravka Jovanovića u naselju Bele vode, Kopaoničke ulice na Ceraku, a u toku je i uređenje Ulice Straška Pindžura na Banovom brdu,

Pored Avalske ulice, nedavno su u naselju Železnik završene i ulice: Ilije Čalića, Svete Stankovića – Francuza i deo Ulice Đure Jakšića, dok je u prethodnom periodu rekonstruisana i Ulica radnih akcija, jedna od žila kucavica ovog naselja. Osim toga, izgrađeni su i trotoari u delu Ulice Stevana Filipovića, gde ranije nije bilo prostora za bezbedno kretanje pešaka.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °