2.5 C
Belgrade

Počele prijave za „Penzionerske kartice“ u opštini Grocka

Penzioneri sa teritorije Gradske opštine Grocka imaju priliku da se prijave za program „Penzionerske kartice“ koji sprovodi PIO fond u saradnji sa Gradskom opštinom Grocka.

Službenici GO Grocka će penzionerima olakšati postupak prijave. Prijava za Penzionerske kartice se može popuniti na šalteru opštinske uprave u Grockoj, Ulica Bulevar oslobođenja br. 39 kao i mesnim zajednicama i domovima kulture.

LOKACIJE I ADRESE
1 MZ Kaluđerica – Ul. Kralja Petra 1 7 a
2 MZ Vinča – Ul. Profesora Vasića 174
3 MZ Leštane –Ul. Maršala Tita 60
4 MZ Boleč – Ul. 7.Jula 7
5 MZ Ritopek – Ul. Beogradska 4
6 MZ Zaklopača – Ul. JNA 4
7 MZ Vrčin – Ul. 29. Novembra 25
8 MZ Begaljica – Ul. Borisa Kidriča 211
9 MZ Brestovik – Trg Vučka Milićevića
10 MZ Pudarci – Ul. Palih Boraca 21
11 MZ Umčari – Ul. Trg Republike 2
12 Dom Kulture Dražanj
13 Dom Kulture Kamendol

Pored korisnika penzija, za karticu će moći da konkurišu i primaoci naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti i korisnici privremene naknade nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju.

„Korisnici će svojim novcem kupovati u trgovinama, a na osnovu toga će dobijati određene bodove, kako bi i pored nižih cena na mestima gde kupuju, imali i dodatne određene popuste sa karticama“.

Na području opštine Grocka živi oko 17.500 starijih građana koji sve informacije kao i pomoć pri konkurisanju za „Penzionersku karticu“ mogu dobiti u lokalnim ispostavama PIO fonda kao i u svim mesnim zajednicama na teritoriji Gradske opštine Grocka, kao i na šalteru Uprave opštine Grocka.

beogradski.rs / GO Grocka

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °