4 C
Belgrade

Počeli Dani vaspitača pod sloganom „Vaspitači Beogradu”

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović prisustvovala je danas u Dečjem kulturnom centru svečanom otvaranju izložbe radova vaspitača na konkursu za najbolje didaktičko sredstvo. Izložba je organizovana u okviru obeležavanja Dana vaspitača Beograda koji se održavaju od 27. marta do 13. aprila pod sloganom „Vaspitači Beogradu”.

Ona je istakla da je danas još jedna prilika da se svi prisetimo koliko je poziv vaspitača zaista važan za obrazovanje naših najmlađih.

– To su ljudi koji su pre svega visokoobrazovani, kreativni, koji poznaju različite sfere društva. Oni ovde danas predstavljaju didaktička sredstva koja su sami osmislili i napravili u svojim ustanovama, a koja podstiču razvoj dece, njihovu kreativnost, motoriku i sve druge veštine – naglasila je Vidovićeva.

Ponovila je da vaspitači postavljaju osnove našeg društva, obrazujući mlade generacije, a time svakako utiču na budućnost našeg grada i naše države.

– Zato je izuzetno važno da iskoristimo svaku priliku da ih podržimo i da im zahvalimo na predanosti, te da podsetimo na njihovu važnost za razvoj zdravih generacija – rekla je zamenica gradonačelnika.

Članica Upravnog odbora Udruženja vaspitača Beograda Snežana Vukašinović rekla je da ovo udruženje već dvadeset godina, tradicionalno, obeležava Dane vaspitača.

– Vaspitači su autori didaktičkih sredstava koje prijavljuju na konkurs, nakon toga izlažu radove koji se žiriraju u tri kategorije. Bira se najbolja igračka, najbolja igra i najbolja zbirka. Ovo je prilika da vidimo koliko su vaspitači kreativni i koliko svojim radom mogu da doprinesu razvoju mašte i kreativnosti kod dece – navela je Snežana Vukašinović.

Završna svečanost obeležavanja Dana vaspitača održaće se 13. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °