6.8 C
Belgrade

Počeli radovi na kanalizacionoj mreži u starom jezgru Zemuna

Počeli su radovi na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u Bežanijskoj ulici koji su deo velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna, saopštili su danas iz Opštine Zemun.

Radovi će se, kako se navodi, odvijati fazno, trajaće do polovine septembra i obuhvatiće Ulicu rabina Alkalaja i raskrsnice sa Svetosavskom i Oračkom ulicom.

Projektom, koji finansira Grad Beograd – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, biće obuhvaćeno 30 ulica, gde će biti postavljeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže.

Do sada su postavljene nove cevi na početku Bežanijske ulice, na Senjskom trgu i u Cetinjskoj. Radovi u Akademskoj ulici predviđeni su da traju do 8. avgusta. Po projektu hidrotehničkih instalacija, nova sekundarna kanalizaciona mreža predviđena je za ulice: Ćukovački kut, deo Ulice Stevana Đukića, od Ulice ćukovački kut do Ćukovačke ulice, Dušana Vukasovića, Ćukovačke, Ćukovački rub, Vasilija Vasilijevića, zatim za ulicu između Ulice Dušana Vukasovića i Ulice Vasilija Vasilijevića, za Cetinjsku ulicu, deo Senjskog trga (od Ćukovačkog ruba do Oračke ulice i deo koji se priključuje na Bežanijsku ulicu), kao i za Oračku ulicu.

Kako se ističe, fekalna kanalizacija će se raditi između ulica Dušana Vukasovića i Vasilija Vasilijevića, a kišna kanalizacija parcijalno u ulicama: Ćukovački kut, Stevana Đukića, Dušana Vukasovića, Ćukovačkoj, Ćukovački rub, Senjski trg i Oračkoj.

Kišna kanalizacija, dužine 5.280 metara, gradiće se u svim ulicama koje pripadaju potencijalnom plavnom području. Odvodi za otpadne vode biće u dužini od 1.165 metara, kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu, pojasnili su u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °