2.9 C
Belgrade

Počeli radovi na rakovičkim zgradama

Počeli su radovi na zgradama koje su dobile sredstva na konkursu „Rakovica misli na zgrade“ koji je pokrenula Gradska opština Rakovica.

Danas su državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić obišli zgradu u ulici Petra Konjovića 12n.

Čitava zgrada je okrečena i uređena, a stanari koji su se tu zatekli nisu krili zadovoljstvo obavljenim radovima. U razgovoru sa stanarima ove stambene zajednice govorilo se šta je još potrebno kako bi zgrada postala funkcionalnija i kako bi još bolje zadovoljila potrebe onih koji tu žive.

Konkurs „Rakovica misli na zgrade“ pokrenut je krajem prošle godine. Na konkurs su mogle da se prijave sve stambene zajednice u Rakovici, a predviđeno je da Gradska opština Rakovica finansira do 90 odsto radova na zgradi. Sredstva za krečenje hodnika, uređenje ulaza i drugih zajedničkih prostorija dobilo je ukupno 56 stambenih zajednica koje su se prijavile na konkurs.

Gradska opština Rakovica će nastaviti sa projektom „Rakovica misli na zgrade“, u sklopu kojeg će u prvoj polovini ove godini biti pokrenut novi konkurs na koji će moći da se prijave stambene zajednice u opštini.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °