4 C
Belgrade

Počeli radovi na uklanjanju divlje deponije u Žarkovu

Danas su počeli radovi na uklanjanju divlje deponije na potoku Paripovac, ispod nadvožnjaka u Trgovačkoj ulici, u naselju Žarkovo. Nagomilani otpad u Ulici Drage Spasić se čisti na inicijativu građana ovog dela Žarkova, a u zajedničkoj akciji Ministarstva za zaštitu životne sredine, Grada Beograda i Gradske opštine Čukarica.

Početku radova prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, kao i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić i v.d. direktora JVP „Beogradvode“.

Vesić je tom prilikom istakao da su građani pisali Gradskoj opštini Čukarica i Gradu u vezi sa problemom divlje deponije u ovom delu Čukarice.

“Danas smo došli ovde da jednom brzom akcijom očistimo sav ovaj nered, a onda će „Beogradvode” sprovesti cev kojom će izvući sve nelegalne priključke. Te nelegalne priključke sprovešće kroz cev u kolektor, tako da više neće biti neprijatnih mirisa”, rekao je Vesić.

On je naglasio da će za sedam do deset dana površina biti uređena i tako prestati da bude deponija koje se svi stide.

“Ovo je dokaz da svi zajedno možemo da radimo. Tu mislim na Opštinu Čukarica, Grad Beograd i Ministarstvo zaštite životne sredine, a kada zajedno radimo, svaki deo našeg grada možemo da uredimo. Na taj način svaki deo Beograda postaje bolje mesto za život svih ljudi i sa tom praksom treba da nastavimo”, poručio je Vesić.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da je Opština, pored saradnje sa Gradom, svojim sredstvima uklonila 18 divljih deponija sa svoje teritorije.

„Apelujem na građane da budu savesni i odgovorni i da ne narušavaju higijenu odlaganjem otpada na nedozvoljen način i na mesta na kojima to nije predviđeno, jer će time i životna sredina biti mnogo bolja”, poručio je Kolarić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °