12.4 C
Belgrade

Počeli radovi u ulicama Obrenovića i Petra Markovića u Sremčici

Nakon više od četiri decenije, stanovnici ulica Obrenovića i Petra Markovića u naselju Sremčica će umesto starog, dotrajalog asfalta dobiti novi. Ovo uređenje inicirali su meštani, a Gradska opština Čukarica je podržala inicijativu uvrštavajući njihove zahteve na listu prioritetnih.

Upravo započete radove obišli su pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Kao odgovorna vlast, trudimo se da uređenjem putne infrastrukture, rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže i drugim infrastrukturnim radovima povećavamo kvalitet života u svim čukaričkim naseljima. Meštani ulica Obrenovića i Petra Markovića u naselju Sremčica će nakon više decenija čekanja dobiti ulice kakve treba da imaju u 21. veku.  U asfaltiranje Ulice Obrenovića biće uloženo 7,3 milona dinara, a u Petra Markovića 2,8 miliona dinara“, istakao je Nikola Aritonović dodajući da je
investitor ovih radova JP „Putevi Srbije“.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić kazao je da su stručne službe izašle na teren i konstatovale da ove dve saobraćajnice u Sremčici treba staviti na listu prioriteta za uređenje.

„Putari trenutno skidaju stari asfalt i deo podloge, nakon čega će se ojačati podloga na mestima gde je potrebno, a potom će se ugraditi noseći i habajući sloj asfalta. Ulica Obrenovića će biti asfaltirana u dužini od 600 metara, a Ulica Petra Markovića u dužini od 150 metara. JP „Putevi Srbije“ će u narednom periodu uložiti u oko 70 miliona dinara u sanaciju saobraćanica na Čukarici. Osim ove dve ulice, tim sredstvima će uskoro biti rekonstruisane i ulice Ilije Čalića u Železniku, kao i Kopaonička na Ceraku, ali i druge saobraćajnice na teritoriji Čukarice“, rekao je Čedomir Sovtić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °