14.6 C
Belgrade

Počelo uređenje Ulice poručnika Spasića i Mašere na Julinom brdu

Sa dolaskom lepog vremena intenziviraju se radovi na uređenju čukaričkih ulica u gotovo svim naseljima. Veoma obimni radovi nedavno su započeti na sanaciji Ulice poručnika Spasića i Mašere, na potezu od raskrsnice sa Vodovodskom ulicom i oko solitera na Julinom brdu, a u ukupnoj dužini od oko 1000 metara.

Radove su danas obišli pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinekog veća Čedomir Sovtić.

„Potez oko solitera u Ulici poručnika Spasića i Mašere i Mašere dugi niz godina nije saniran, te smo uređenje ove saobraćajnice stavili na listu prioriteta. Takođe, poštujući predlog naših sugrađana, Gradska opština Čukarica će sanirati i veliko stepenište koje povezuje ovu ulicu i zgrade ka Ulici Marine Veličković“, rekao je Nikola Aritonović podsećajući da su prošle godine uređene ulice Siniše Stankovića, Dušana Vlajića i Grigora Viteza u ovom čukaričkom naselju.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić kazao je da je vrednost ovih radova oko 28 miliona dinara, investitor je JP „Putevi Beograda“, a izvođač JKP „Beograd put“.

„Radovima će biti obuhvaćeno skidanje starog, dotrajalog asfalta, popravka šahtova, slivnika i šibera, kao i kolovozne konstrukcije na mestima gde je potrebno, nakon čega će biti postavljen novi sloj asfalta“, istakao je Sovtić dodajući da se radovi trenutno izvode u ulicama Crveno barjače i Buda Tomovića na Belim vodama, kao i u Ulici Vuka Karadžića u naselju Ostružnica.

Čedomir Sovtić je poručio da će se po završetku ovih radova putari preseliti u naselje Železnik, gde će biti uređeno više ulica.

GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
mist
14.5 ° C
15.2 °
13.6 °
99 %
1kmh
97 %
Пон
24 °
Уто
24 °
Сре
24 °
Чет
25 °
Пет
18 °