12.6 C
Belgrade

Počelo uručivanje besplatnih tableta u osnovnim školama na Savskom vencu

Juče je počelo preuzimanje besplatnih tableta u osnovnim školama na Savskom vencu za sve učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Tim povodom predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo uručivali su tablete roditeljima i učenicima u prve tri osnovne škole na teritoriji opštine među kojima su Radojka Lakić, Vojvoda Mišić i Vojvoda Radomir Putnik.

Od izuzetne je važnosti što su deca krenula na nastavu redovno i što su pronađena sredstva i način da se dodatno pripreme za izazove koji ih očekuju. Ovo je odličan način da se najmlađim sugrađanima omogući što kvalitetnije i lakše praćenje nastave, a tableti i digitalni udžbenici su već spremni za njihovu upotrebu – izjavio je Vidović i dodao da mu je drago da je zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Gradom Beogradom, Savski venac prvi započeo uručivanje tableta roditeljima i učenicima.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje opština organizuje za najmlađe sugrađane. Od početka tekuće godine završeni su radovi na obnovi osnovnih škola, obnovljena su postojeća i otvorena nova dečija igračišta, uređeni parkovi, tereni za sport i rekreaciju, organizovane besplatne sportske aktivnosti, takmičenja i radionice, letnji sportski kamp, dečije letnje igre, predstave, prvacima su podeljene đačke torbe i školski pribor, uručene diplome „Bezbedan školarac“, a od jeseni je u planu i održavanje besplatnih časova stranih jezika – zaključio je predsednik Vidović.

U naredna tri dana tableti će biti uručeni svim učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda u osnovnim školama na teritoriji opštine Savski venac.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...