23.5 C
Belgrade

Počeo karavan kulture na Vračaru

U subotu 16. jula počeo je Karavan kulture na Vračaru, na improvizovanoj sceni skvera Milene i Gage, predstavom za decu „Princ žaba“ i predstavom za odrasle „O glumatanju“.

Član Veća Dragi Lukić svečano je otvorio ovu manifestaciju, zahvalivši se Ustanovi kulture „Božidarac“ na tehničkoj podršci i saradnji.

„Želja nam je da se na svim malim, vračarskim trgovima i platoima, na važnim mestima naše zajednice, okupljamo, družimo i kroz pozorišne predstave, kulturno usavršavamo, jer su pozorište i kultura ključna iskustva koja otvaraju puteve, šire perspektive i podsećaju na bliskost celog čovečanstva“, rekao je Lukić.

Magičan svet pozorišta preneli smo na vračarski skver, gde su roditelji i deca uživali u fantastičnoj predstavi punoj ritma, mašte i vesele muzike. Dete u pozorištu znači ponovo se povezati s maštom i kreativnošću, s idejama i emocijama, vezama među ljudskim bićima, a znači i negovati pravo dece i mladih na umetnost, kulturu i slobodu samoizražavanja. Slušati decu i mlade je veoma važno – još je važnije čuti ih, tako da nam je njihov gromki aplauz i radost na licu bio potvrda uspešnosti prve predstave Karavana.

Gradska opština Vračar vas poziva da sledeće subote posetite plato Mome Kapora, na uglu ulica Tamnavske i Mome Kapora, gde će se odigrati nove pozorišne predstave za decu (u 18 časova, „Aska i vuk“) i odrasle (u 20 časova, „ Ljubavni vremeplov“).

Karavan kulture će posetiti i:

  • jul, plato kod Viške ulice, pored Kalenić pijace;
  • avgust, skver Milene i Gage, ugao ulica Mileševske i Cara Nikolaja II.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.1 ° C
24.1 °
18.8 °
56 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °