4 C
Belgrade

Počeo novi ciklus obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ u Rakovici

U Rakovici je počeo novi ciklus obuke za polaznike u biznisu „Put do uspešnog preduzetnika“ koju su organizovale Gradska opština Rakovica i Nacionalna služba za zapošljavanje – služba Rakovica.

Polaznike je u ime Gradske opštine Rakovica pozdravio predsednik Miloš Simić, koji je svima poželeo da pokrenu uspešan privatni posao.

„Diploma koju ovde steknete daće vam mogućnost da aplicirate za državne subvenije prilikom pokretanja sopstvenog posla. Verujem da ćete ova dva dana naučiti mnoge korisne stvari koje će vam pomoći da napravite taj prvi odlučujući korak ka privatnom biznisu. Ono što treba da znate je da ćete na vašem putu do uspešnog preduzetnika uvek imati pomoć Gradske opštine Rakovica“, rekao je između ostalog Simić.

Obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ pohađa 90 lica. U dva dana akreditovani predavači Nacionalne službe za zapošljavanje upoznaće polaznike o prvim koracima prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, sa posebnim akcentom na izradu biznis-plana. Na kraju obuke polaznici će dobiti sertifikat, koji predstavlja uslov da apliciraju za dobijanje podsticajnih sredstava koja svake godine, za početnike u biznisu, izdvaja Nacionalna služba za zapošljavanje.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje su naveli da je u 2021. godini 25 lica iz Rakovice, koja su prošla obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ dobilo podsticajna sredstva i pokrenulo privatni posao.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °