19.6 C
Belgrade

Počeo treći ciklus stručne prakse u Upravi gradske opštine Stari Grad

U Upravi Gradske opštine Stari grad počeo je treći ciklus stručne prakse. Osam diplomaca i studenata završnih godina fakulteta društvenih nauka Univerziteta u Beogradu od 1. juna usavršava stečeno znanje kroz praktičan rad u odeljenjima i službama opštinske Uprave i Ustanovi kulture „Parobrod“.

Tim povodom danas je pomoćnik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Puača održao sastanak sa praktikantkinjama i praktikantima koji će do 31. avgusta ove godine biti na praksi u organima starogradske lokalne Uprave i u neposrednom kontaktu sa sugrađanima, korisnicima usluga i programa naše opštine.

„Ovo je Treći ciklus programa stručne prakse u našoj opštini. Nakon konkursa odabrali smo 8 praktikanata, koje smo danas upoznali sa radom Uprave, sa opštinskim programima, projektima i uslugama koje su namenjeni našim sugrađanima. Od programa „Stari grad misli na tebe, usluga i programa Senior centra za starije sugrađane, besplatnih sportskih aktivnosti za decu, mališane i roditelje, do ekoloških programa reciklaže sekundarnog otpada, baterija i sijalica, „Zelene mreže Starog grada“, do „Starogradskog leta“, koje počinje 15. juna. U svakodnevnom radu i redovnim obavezama u okviru odeljenja i u ustanovi kulture ovi mladi ljudi imaju mentora, koji im neposredno pomaže u usavršavanju i sticanju neophodnih znanja. Po završetku tromesečnog perioda, praktikantima će biti dodeljene potvrde o uspešno završenom programu stručne prakse u opštini Stari grad“, kaže pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Puača.

Pitali smo naše nove kolege, među kojima je najviše studenata Fakulteta političkih nauka, za prve utiske o radu u opštini Stari grad. Jelena Anđelković, Sara Stanić i Lazar Stojković, sa katedre za politikologiju FPN-a, naglašavaju da su voljni da uče, da su uslovi za rad dobri i da ih je kolektiv nesebično prihvatio tako da očekuju uspešna tri meseca prakse koji će im, kako kažu doneti neko novo iskustvo na profesionalnom planu.

„Moj prvi utisak je da je kolektiv opštine Stari grad odličan. Lepo smo prihvaćeni. Starije kolege se trude da njihovo znanje i iskustvo prenose na nas. Ja sam na praksi u opštinskom Uslužnom centru, što je s obzirom na moje afinitete odlična sredina za neposredan kontakt i rad sa građanima“, poručuje Danica Milješić, master politikologije Fakulteta političkih nauka.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °