9.3 C
Belgrade

Početak izgradnje novog vrtića u mesnoj zajednici Barič

Počinje izgradnja novog vrtića ”Kolibri” u mesnoj zajednici Barič. U toku je rušenje starog objekta, na čijem mestu će započeti izgradnja novog većeg vrtića, u kojem će moći da boravi 230 mališana. Tim povodom, danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili mesnu zajednicu Barič.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je, da će nove generacije dece iz Bariča pohađati moderno opremljen vrtić.

– Nakon prelaska dece iz vrtića ”Kolibri” u vrtić ”Ružica” u Belom Polju, zaključili smo da je potrebno izgraditi veći objekat od onog što smo planirali, pa smo iz tog razloga na poslednjoj sednici Skupštine doneli odluku, da se površina vrtića u Bariču uveća za 10%, kako bi, nakon izgradnje bilo mesta za veći broj dece – istakao je Stanojević.

On je naveo da će prostor oko vrtića ”Kolibri”, nakon izgradnje novog objekta, dobiti lepši izgled.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić naglasio je, da je veći broj roditelja koji iskazuju interesovanje za upis dece u vrtić u mesnoj zajednici Barič.

– Posle 40 godina, Barič zaslužuje da dobije lepši vrtić, s obzirom na veliki broj dece koji živi u ovom delu opštine Obrenovac. Novoizgrađen vrtić biće veći od ovog koji je 40 godina služio deci, ne samo iz Bariča, već i iz Male Moštanice, Jasenka, Mislođina – rekao je Blažić.

On je posebno naglasio, da će svo rastinje na prostoru oko vrtića biti sačuvano i najavio da će se novi objekat vrtića grejati na kotao na gas.

Beogradski Portal

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °