26.7 C
Belgrade

Početak uređenja Stepinog gaja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, istakla je prilikom obilaska početka radova na prvoj fazi uređenja Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu, da će zahvaljujući unapređenju infrastrukturnih i turističkih potencijala ovo mesto postati prepoznatljivo izletište u Beogradu.

„Sigurna sam da će ovaj poduhvat značajno unaprediti kvalitet života na lokalu, ali i da će mnogi građani iz svih delova Beograda birati upravo ovaj park kao jedno od najvećih i najdražih izletišta u našoj prestonici“, rekla je ministarka Matić.

Ona je dodala da je za potrebe realizacije prve faze uređenja Stepinog gaja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo 24 miliona dinara.

Projekat koji danas počinje sa realizacijom prve faze obuhvata pejzažno uređenje postojećeg parka, uređenje terena Stepin gaj, kao i izgradnju igrališta.

Pored ministarke Matić, obilasku početka radova prisustvovao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić koji je rekao da se nada da će Stepin gaj biti prepoznat na turističkoj mapi grada u istoj meri u kojoj je Zvezdarska šuma koja je omiljeno izletište Beograđana.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici JP „Srbijašume“, Turističke organizacije Beograda, kao i građani Velikog Mokrog Luga.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
28.1 ° C
30.8 °
25.7 °
51 %
2.6kmh
75 %
Нед
30 °
Пон
35 °
Уто
37 °
Сре
38 °
Чет
34 °