4 C
Belgrade

Početak uređenja Stepinog gaja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, istakla je prilikom obilaska početka radova na prvoj fazi uređenja Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu, da će zahvaljujući unapređenju infrastrukturnih i turističkih potencijala ovo mesto postati prepoznatljivo izletište u Beogradu.

„Sigurna sam da će ovaj poduhvat značajno unaprediti kvalitet života na lokalu, ali i da će mnogi građani iz svih delova Beograda birati upravo ovaj park kao jedno od najvećih i najdražih izletišta u našoj prestonici“, rekla je ministarka Matić.

Ona je dodala da je za potrebe realizacije prve faze uređenja Stepinog gaja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo 24 miliona dinara.

Projekat koji danas počinje sa realizacijom prve faze obuhvata pejzažno uređenje postojećeg parka, uređenje terena Stepin gaj, kao i izgradnju igrališta.

Pored ministarke Matić, obilasku početka radova prisustvovao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić koji je rekao da se nada da će Stepin gaj biti prepoznat na turističkoj mapi grada u istoj meri u kojoj je Zvezdarska šuma koja je omiljeno izletište Beograđana.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici JP „Srbijašume“, Turističke organizacije Beograda, kao i građani Velikog Mokrog Luga.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °