23.1 C
Belgrade

Početak uređenja Stepinog gaja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, istakla je prilikom obilaska početka radova na prvoj fazi uređenja Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu, da će zahvaljujući unapređenju infrastrukturnih i turističkih potencijala ovo mesto postati prepoznatljivo izletište u Beogradu.

„Sigurna sam da će ovaj poduhvat značajno unaprediti kvalitet života na lokalu, ali i da će mnogi građani iz svih delova Beograda birati upravo ovaj park kao jedno od najvećih i najdražih izletišta u našoj prestonici“, rekla je ministarka Matić.

Ona je dodala da je za potrebe realizacije prve faze uređenja Stepinog gaja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo 24 miliona dinara.

Projekat koji danas počinje sa realizacijom prve faze obuhvata pejzažno uređenje postojećeg parka, uređenje terena Stepin gaj, kao i izgradnju igrališta.

Pored ministarke Matić, obilasku početka radova prisustvovao je i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić koji je rekao da se nada da će Stepin gaj biti prepoznat na turističkoj mapi grada u istoj meri u kojoj je Zvezdarska šuma koja je omiljeno izletište Beograđana.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici JP „Srbijašume“, Turističke organizacije Beograda, kao i građani Velikog Mokrog Luga.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
23.9 ° C
24.8 °
22.1 °
65 %
2.6kmh
40 %
Суб
24 °
Нед
23 °
Пон
17 °
Уто
22 °
Сре
17 °