6.2 C
Belgrade

Počinje besplatna priprema za malu maturu za rakovičke osnovce

Gradska opština Rakovica u saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica i ove godine obezbedila je besplatnu pripremu za malu maturu iz srpskog jezika i matematike za učenike završnih razreda rakovičkih osnovnih škola.

Ove godine za pripremnu nastavu se prijavilo više od 550 učenika, što je najveći broj u poslednjih pet godina koliko se organizuje ovaj program.

Vaučere za pripremnu nastavu roditeljima učenika uručili su predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Marijana Butulija.

„Podatak prijavljenih učenika najbolje govori da učenici koji završavaju osnovnu školu ozbiljno shvataju svoju budućnost i upis srednje škole, ali govori i o tome da su Gradska opština Rakovica i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica uvek tu da pomognu našim sugrađanima i da osluškujemo njihove potrebe “, rekao je Simić.

Simić je napomenuo da su i ove godine obezbeđeni eminentni predavači i stručnjaci sa velikim iskustvom u pripremama učenika za malu maturu.

„Prethodnih godina, nakon ove pripremne nastave, više od 95 odsto učenika upisalo prvu školu na spisku želja. Zato pozivam i ovu generaciju učenika osmih razreda, da pokažu istu ozbiljnost i posvećenost od koje će na kraju oni sami imati najviše koristi“, naveo je Simić i dodao da veruje da će svi rakovički osnovci na kraju upisati željenu srednju školu.

Večeras je podeljen samo deo vaučera a nastavak dodele organizovan je i sutra.

GO Rakovica

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °