16.6 C
Belgrade

Počinje besplatna priprema za malu maturu za rakovičke osnovce

Gradska opština Rakovica u saradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje Rakovica i ove godine obezbedila je besplatnu pripremu za malu maturu iz srpskog jezika i matematike za učenike završnih razreda rakovičkih osnovnih škola.

Ove godine za pripremnu nastavu se prijavilo više od 500 učenika, što je najveći broj u poslednje četiri godine koliko se organizuje ova aktivnost.

Vaučere za pripremnu nastavu roditeljima učenika uručili su predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Marijana Butulija. Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić je istakao da je ponosan što je Gradska opština Rakovica i ove godine obezbedila pripreme za svakog prijavljenog učenika i da ponovo niko nije izostavljen.

„Mogu da se pohvalim da smo ove godine oborili prošlogodišnji rekord kada se prijavilo više od 400 učenika za besplatnu pripremu za malu maturu. Ove godine prijavilo se više od 500 učenika osmih razreda i za svakoga je obezbeđeno mesto. Taj podatak najbolje govori da učenici koji završavaju osnovnu školu ozbiljno shvataju svoju budućnost i upis srednje škole, ali govori i o tome da je Gradska opština Rakovica uvek tu da pomogne da se naši đaci što bolje pripreme za polaganje“, rekao je Simić.

Simić je napomenuo da su i ove godine obezbeđeni eminentni predavači i stručnjaci sa velikim iskustvom u pripremama učenika za malu maturu.

„Prethodnih godina, nakon ove pripremne nastave, više od 95 odsto učenika upisalo prvu školu na spisku želja. Zato pozivam i ovu generaciju učenika osmih razreda, da pokažu istu ozbiljnost i posvećenost od koje će na kraju oni sami imati najviše koristi“, naveo je Simić i dodao da veruje da će svi rakovički osnovci na kraju upisati željenu srednju školu.

Pripreme za malu maturu za rakovičke učenike osmih razreda počinju 12. februara i trajaće do 12. juna.

Pripremnu nastavu držaće renomirani profesori sa iskustvom u radu na pripremi za malu maturu. Nastava će se održavati u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, kao i u Mašinskoj školi „Radoje Dakić“.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °