12.4 C
Belgrade

Počinju aktivnosti na projektu „Tri R – Resurs, Reupotreba, Reciklaža“

Kreativno umetničkom radionicom u Predškolskoj ustanovi Zvezdara, vrtićima Dečiji centar i Zvezdani gaj, u petak, 20. maja od 9,30 – 10,30 časova počinju aktivnosti partnerskih udruženja: „Zvezdarski ekološki centar-ZEC“ i Društva za očuvanje, revitalizaciju i promovisanje starih zanata „ČUVARI ZANATA“ na projektu „Tri R – Resurs, Reupotreba, Reciklaža“.

Biljana Pantelić i Bojana Lukić će sa vaspitačima i decom nakon interaktivne prezentacije o primarnoj selekciji primerene uzrastu dece primeniti tehnike upotrebe odbačenog neopasnog otpada u izradi umetničkih, upotrebnih i edukativnih materijala. Osim ovog projekta, uz podršku GO Zvezdara, „Zec“ i „Čuvari zanata“ realizovaće i projekat „Lutkarsko pozorište“, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine projekat „Sreća bez smeća-Grad bez smeća“.

Udruženja „ZEC“ i „Čuvari zanata“ imaju iza sebe preko 20 uspešno realiziovanih zajedničkih projekata i nebrojeno mnogo aktivnosti, kako ekološko-umetničkih tako i humanitarnih. Iz ovih Udruženja kažu da su  ponosni na stručne eko-kreativne materijale za decu i mlade koje će u toku 2022. godine promovisati u vaspitno-obrazovnim ustanovama i koristiti ih kao edukativni materijal (eko-pesmarica i eko-spot) i dodaju da je bonus za 2022. godinu edukativna-intraktivna bojanka na temu oralne prevencije i zdravlja kod dece predškolskog i nižeg školskog uzrasta iza koje stoji stručni tim ZECA.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °