21.2 C
Belgrade

Počele prijave za vaučere u visini od 15.000 dinara za letovanje u Srbiji

Počele su prijave za vaučere u visini od 15.000 dinara za letovanje u Srbiji. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem Pošte.

Biće podeljeno ukupno 200.000 vaučera vrednih 15.000 dinara. Građani koji su početkom godine uzeli vaučere u vrednosti od 5.000 dinara sada moći da dobiju još 10.000 dinara.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, korisnici posebne naknade, nezaposleni, zaposlenih sa primanjima manjim od 70.000 dinara kao i nosioci poljoprivrednih gazdinstva.

Vaučeri se dodeljuju za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Uslov je minimum pet noćenja a vaučerom se ne mogu plaćati hrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Vaučer se može iskoristiti najkasnije do 31. oktobra ove godine.

Zainteresovani su u obavezi da na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Potrebno je čitko popuniti prijavu a obrazac prijave će biti objavljen na internet stranici Ministarstva. Uz prijavu potencijalni korisnik vaučera obavezno stavlja na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime.

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

– Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original penzionog čeka odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju, za ostale korisnike prava na penziju. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

– Radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

– Uz prijavu studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu. Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °