4 C
Belgrade

Počinju radionice za roditelje „Rastimo zajedno“

U okviru projekta “Rastimo zajedno” koji sprovodi Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd (CRA), planirano je realizovanje ukupno 12 radionica namenjenih roditeljima romske nacionalnosti sa Zvezdare, čija deca pohađaju osnovnu i srednju školu. Radionice će započeti u prvoj nedelji aprila. Kroz razgovore u manjim grupama (pet do šest roditelja bez obzira na polnu, rodnu, etičku i versku pripadnost) učesnici će razmenjivati iskustva uz pomoć i podršku stručnjaka, čime se doprinosi odgovornijem i aktivnijem roditeljstvu.

Roditelji će unaprediti svoje roditeljske veštine, steći nova znanja i dobiti informacije koje će im pomoći da uspešnije i bolje podržavaju svoju decu u procesu obrazovanja. Radionice će voditi psiholog i socijalna radnica, svaki roditelj će učestvovati na 3 radionice i dobiti Sertifikat o učešću. Tokom realizacije radionica uvažavaće se kulturološki identitet učesnika, poštovaće se princip prihvatanja razlika, prevazilaženja predrasuda i stereotipija. Radionice će biti prilagođene obeležjima
grupe kao npr. nedovoljno poznavanje jezika, različiti nivoi pismenosti, načini ophođenja i komunikacije, čime se ostvaruju uslovi nediskriminatornog pristupa.

Gradska opština Zvezdara i Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd, pozivaju zainteresovane roditelje romske nacionalnosti da se prijave za radionice i dodatno informišu na taj način što će se obratiti asistentu projekta na broj telefona 064 44 005 ili mail adresu dankajevtovic@yahoo.com. Radionice za roditelje su deo projekta “Rastimo zajedno” koji na teritoriji GO Zvezdara realizuje Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd, u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Projekat je u direktnoj korelaciji sa Lokalnim akcionim planom za unapređenje položaja romske populacije na teritoriji Gradske opštine Zvezdara za period 2021-2023. Projekat se sprovodi u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °