0.4 C
Belgrade

Podela novih kanti za odlaganje komunalnog otpada

U toku je akcija Javnog komunalnog preuzeća ”Obrenovac”, podela novih kanti za odlaganje komunalnog otpada. Naime, svi sugrađani koji imaju potrebu da zamene stare kante novim posudama za odlaganje smeća, moći će to da učine u narednom periodu i to u prostorijama Javnog komunalnog preduzeća. Nadležni iz ovog preduzeća navode da će naredne godine usluga odnošenja smeća biti proširena na još 5 mesnih zajednica, Baljevac, Poljane, Vukićevica, Ljubinić i Orašac, što će kako ističu dodatno sprečiti nastanak novih divljih depopnija.

Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić naglasio je, da Savet za komunalni red opštine Obrenovac ima dobru saradnju sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac”.

– Kupovina novih kanti za odlaganje smeća jedna je od realizovanih akcija kojom je Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” učinilo, da se smanji potencijalna moućnost za ponovnim pravljenjem divljih deponijama širom Obrenovca – objasnio je Stojić.

On je ovom prilikom istakao, da Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ulaže sredstva kako bi se rešili problemi neadekvatnog odlaganja komunalnog otpada.

– Molim sugrađane, da koriste kabaste subote, kako bi odložili kabasti otpad, a usluga za odnošenje ovog smeća potpuno je besplatna – rekao je Stojić.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” Milan Marošanin naglasio je, da će svi sugrađani koji su podnosili zahteve za zamenu starih kanti za odlaganje smeća, u narednom periodu moći da dobiju nove posude za komunalni otpad.

– Svakog meseca, do ispunjenja ugovora, dobijaćemo kante od proizvođača, a naša obaveza je da to podelimo i zamenimo – naveo je Marošanin.

On je objasnio, kakva je procedura zamene starih kanti novim posudama.

– Građani koji se već nalaze na spiskovima za zamenu starih kanti, doći će svojim vozilom u prostorije Javnog komunalnog preduzeća, dovesti stare kante ukoliko ih imaju, preuzeti novu kantu, potpisati revers, a u samoj proceduri izuzetno je važno da građani nemaju dugova prema preduzeću – istakao je Marošanin.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti