16.6 C
Belgrade

Podela pomoći Opštine socijalno ugroženim građanima u paketima higijene

Nastavljajući tradiciju pružanja pomoći i podrške pojedincima i porodicama slabijeg socioekonomskog statusa, koji se nalaze na aktivnoj evidenciji Odeljenja za društvene delatnosti/Odseka za socijalnu zaštitu, Gradska opština Zvezdara od 28. marta do 1. aprila realizuje podelu paketa sa osnovnim sredstvima za higijenu.

Tokom podele, punkt u Mesnoj zajednici Staro Mirjevo, posetio je Miroslav Marinović, član opštinskog Veća GO Zvezdara koji je pozdravio građane koji su došli po svoj paket poručivši im da je uručena pomoć simbolična, ali pre svega znak da Opština brine i misli na porodice koje žive teško.

U razgovoru sa građanima, takođe, je istakao da je ovaj vid pomoći postojao i u prethodnim godinama i da će se sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama i da će Opština uvek imati razumevanja za stanovnike Zvezdare slabijeg imovinskog stanja. Takođe je najavio da će u narednom periodu, Opština organizovati i podelu prehrambenih paketa za svoje sugrađane koji se nalaze na aktivnoj evidenciji opštinskog Odeljenja za društvene deltnosti.

Građani sa aktivne evidencije Opštine su pojedinačno obavešteni kada treba da dođu na punkt u Mirjevu, od 28.do 30 marta a 31.marta i 1.aprila podela će biti završena u zgradi Opštine.

Kao i prethodnih godina, starijim, sa ivaliditetom, nemoćnim i bolesnim sugrađanima paketi će biti dostavljeni na kućne adrese o čemu će takođe biti pojedinačno i blagovremeno obavešteni.

Ova pomoć u naturi je statutarna nadležnost Opštine i mogućnost da pomogne najugroženijim sugrađanima. Na osnovu toga u 2022. godini pomoć će primiti 320 socijalno ugroženih pojedinaca i porodica.

Vrednost ovih 320 paketa, koji su finansirani iz budžeta Opštine („Službeni list grada Beograda“, br. 146/20). je 487.369,60 dinara bez PDV-a. Sadržaj paketa je 3 kg praška za pranje veša, 1 litar šampona za kosu, 500ml deterdženta za sudove, 2 sapuna za pranje ruku, 500ml univerzalnog sredstva za čišćenje i 1 pasta za zube.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °