12.6 C
Belgrade

Podeljeni tableti u OŠ „14. oktobar”

U Rakovici je nastavljena podela tablet računara koje je za učenike od trećeg do šestog razreda obezbedio Grad Beograd. Predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić posetio je Osnovnu školu „14. oktobar” gde je zajedno sa direktorkom i nastavnicima delio tablet računare osnovcima, saopšteno je iz ove opštine.

Simić je rekao da su tableti namenjeni pre svega za učenje, a ne za igru i zabavu, te da će deci olakšati savladavanje lekcija.

– Verujem da ćete ih pažljivo čuvati, da ćete lepo učiti iz njih i da ćete na kraju godine moći da se pohvalite odličnim uspehom. Gradska opština Rakovica će, kao i dosad, uvek biti tu za sve naše osnovce – poručio je Simić đacima.

Osnovnu školu „14. oktobar” pohađa ukupno 706 dece od trećeg do šestog razreda za koje su obezbeđeni tableti. Podela je organizovana u oba objekta ove škole, na Labudovom brdu i Kneževcu.

Dan ranije tablete su dobili učenici rakovičkih osnovnih škola „Vladimir Rolović” i „Kosta Abrašević”, dok će sledeće nedelje oni biti uručeni i preostalim školama. U Rakovici će ukupno 4.293 učenika od trećeg do šestog razreda dobiti tablete, dok su učitelji i nastavnici koji će sprovoditi nastavu od Grada Beograda dobili laptop računare.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...