3.2 C
Belgrade

Podrška mladom džudisti Marku Antiću

Predsednik gradske opštine Grocka, Dragan Pantelić sa članom Veća, Filipom Anđićem posetio je porodicu Antić u Kaluđerici. Marko Antić, uspešni mladi sportista učestvovao je kao najmlađi plivač na ovogodišnjem „plivanju za Časnki krst“ a u znak zahvalnosti i iskazanoj velikoj hrabrosti od Organizacionog odbora manifestacije dobio je na dar kimono kao jedan vid podrške u daljem nizanju uspeha u sportu u kojem je već šampion.

Marko Antić učenik šestog razreda osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice koji od svoje pete godine aktivno trenira džudo. Ovaj sport je zavole kad je prvi put kročio na strunjače, a svoje prve dve zlatne medalje osvojio je u Vršcu.

Danas u svojoj kolekciji osvojenih medalja na turnirima, mogu mu pozavideti mnogi. Ipak, kad se trud završi, okreće se novom iščekivanju, iščekivanju nove medalje.

Do uspeha nije uvek lako doći. Treninzi mogu biti naporniji uoči takmičenja. Stalno mora voditi računa o kilogramima. Često, ističe Marko, samo nekoliko grama može da vas prebaci u drugu kategoriju sa težim protivnicima. Na međunarodnim takmičenjima u Mostaru, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosnoj doneo je kući zlatne medalje.

Na rang listi džudo saveza 2019. godine zauzeo je prvo mesto. Trenutno njegova kolekcija medalja broji preko sto medalja od kojih je osamdeset zlatnih. A za svoj uspeh posebno zahvaljuje svojoj porodici i treneru Đorđu Tomiću bez kojih ne bi postigao sve ove uspešne rezutate. Marko pored džuda, ističe da voli i plivanje te se i prvi put 2019. godine prijavio na manifestaciju „Plivanje za Časni krst“, a svoju ljubav prema plivanju je predstavio i na ovogodišnjoj manifestaciji „Plivanje za Časni krst“.

Beogradski Portal

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °