26.9 C
Belgrade

Pokloni za decu iz doma “Dragutin Filipović Jusa”

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, zamenik predsednika Gradske opštine Vračar Dejan Ribać i šef Kabineta predsednika Opštine Vračar Nikola Jelenković posetili su danas Dom za decu bez roditeljskog staranja „Dragutin Filipović Jusa“ i tom prilikom uručili vrednu donaciju patika štićenicima Doma. Goste su dočekali mališani u prijatnoj atmosferi, radoznalih pogleda, prikrivene radosti i znatiželje, vaspitačice, rukovodilac Doma – Olivera Radovanović i direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić.

Predsednik Nedeljković je iskazao zadovoljstvo što Opština ima priliku da ponovo obraduje mališane Doma. „Prošli put smo vam darovali knjige i igračkame, ovog puta patike. Ponosan sam što imam priliku da vas obradujem poklonima“, istakao je prvi čovek Opštine Vračar. P redsednik je zaključio da deca i posvećeno osoblje Doma uvek mogu da računaju na pomoć i podršku Opštine u svom radu.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić istakao je zadovoljstvo zbog višedecenijske saradnje sa Opštinom Vračar. Direktor Milačić je istakao da je pored materijalne pomoći, važna i komunikacija sa decom radi socijalne integracije. „Ovde su deca koja su sa smetnjama u razvoju i ti kontakti su im veoma značajni. Važno je da preduzeća koja sarađuju sa Opštinom Vračar pokazuju društvenu odgvornost i podržavaju ovu radnu jedinicu i ja im se na tome zahvaljujem“, zaključio je direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Dom za nezbrinutu decu „Dragutin Filipović Jusa“ nalazi se na Vračaru. U njemu su smeštena deca bez roditeljskog staranja i deca kojima je potrebna podrška. Kapacitet Doma je 24 mesta za decu uzrasta od 3 do 7 godina. Kao socijalna ustanova, Dom ispunjava najveći broj dnevnih porodičnih funkcija za decu ovog uzrasta: negu, stimulaciju razvoja, sticanje navika, igru, uključivanje u predškolske ustanove, pripremu za školu.Osnovni cilj je obezbeđivanje stalnosti u porodičnom okruženju, kroz kontakte sa alternativnim ili prirodnim porodicama.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...