18.6 C
Belgrade

Pokloni za đake iz Leška na Kosovu i Metohiji

Delegacija 17 opština, sa dva poslanika Skupštine Republike Srbije, posetila je opštinu Leposavić na KiM, a deci iz Mesne zajednice „Lešak” i učenicima Osnovne škole „Stana Bačanin”, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica i najboljim studentima uručila vredne donacije-laptop računare, tablete, televizijske aparate, sportsku opremu i drugo.

Predstavnici Gradske opštine Zvezdara u delegaciji bili su član Veća GO Zvezdara Dušan Ignjatović i sekretar Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Ružičić.

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić je zahvalio na vrednoj donaciji i rekao da je ona dobijena od opština iz centralne Srbije i iz Vojvodine i da je to samo jedna od pomoći koja pokazuje da srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen.

Nakon posete Lešku delegacija je posetila selo Kamenicu, koje se nalazi na desetak kilometara od Leposavića, i u Crkvi Svetog Konstantina i Jelene prisustvovala liturgiji.

Kako ističu predstavnici GO Zvezdara Dušan Ignjatović i Aleksandar Ružičić u Leposaviću je delegacija naišla na izuzetno veliko gostoprimstvo predsednika Opština Zorana Todića i njegovih saradnika, a ova poseta će doprineti produbljivanju saradnje i jačanju veza sa opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima živi srpsko stanovništvo.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °