16.8 C
Belgrade

Pokloni za mališane sigurne kuće

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić posetili su juče Sigurnu kuću u kojoj borave majke i deca žrtve porodičnog nasilja.

Oni su mališanima doneli slatke paketiće, dok su uručili sokove, voće i druge poklone namenjene štićenicima Sigurne kuće.

U razgovoru sa koordinatorkom Sigurne kuće Vesnom Stanojević, Miličković je naveo da je borba protiv svih vidova nasilja, posebno onog nad ženom i decom, jedan od najvećih prioriteta. Miličković se zahvalio Vesni Stanojević što u Sigurnoj kući pruža bezbednost ženama i deci koje su žrtve porodičnog nasilja i što ih ohrabruje da se ekonomski osamostale.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić napomenuo je da će Opština Rakovica nastaviti, u skladu sa mogućnostima, da pomaže rad Sigurne kuće, kao i da će pomoći žrtvama porodičnog nasilja da nastave sa normalnim životom.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević zahvalila se državnom sekretaru Miličkoviću na izvanrednoj saradnji koju ima sa policijom, zahvaljujući čemu su žene i deca u Sigurnoj kući bezbedni. Gradskoj opštini Rakovica zahvalila se na pomoći i saradnji koju ima svih ovih godina.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °