12.6 C
Belgrade

Pokloni za predškolce predškolske ustanove „Dečji dani“: Knjige za pripremni predškolski program

Gradska opština Stari grad obezbedila je i ove godine sredstva za kupovinu po tri obavezne knjige za pripremni predškolski program za predškolce iz dvanaest vrtića Predškolske ustanove „Dečji dani“.  Tim povodom, predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović uručio je danas je predškolcima u vrtiću „Lipa“ komplet od tri knjige za pripremni predškolski program – matematika, srpski i svet oko nas.

„Za naše predškolce, njih ukupno 450, obezbedili smo knjige za pripremni predškolski period kako bi se što bolje spremili za polazak u školu. Ovo je akcija koju smo započeli prošle godine i od koje nećemo odustati, jer na ovaj način želimo da porodicama sa malom decom pokažemo da mislimo na njih i njihovu decu. Opština će, osim priprema za školu, za najmlađe obezbediti i besplatne programe koji će se održavati sportskom centru ”25 maj” i u Uslužnom centru naše opštine“, rekao je predsednik opštine Radoslav Marjanović. On je najavio da će opština finansirati i rekonstrukciju dvorišta vrtića „Lipa“ u Solunskoj ulici, koja je planirana za sredinu septembra.

Direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazić istakla je da novo rukovodstvo opštine Stari grad prepoznaje potrebe dece i roditelja. „Očekujemo stalnu saradnju sa opštinom, jer ova akcija je, pre svega, usmerena ka rasterećenju kućnog budžeta roditelja. Kada je reč o sređivanju naših objekata, opština je u program budžeta uvrstila dvorište vrtića „Lipa“, koje je jedno od najlepših na Starom gradu, a nažalost, godinama je bilo zapostavljeno”.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...