12.4 C
Belgrade

Poljoprivredna škola sa domom učenika PK „Beograd“ proslavila Dan škole

Poljoprivredna škola sa domom učenika PK „Beograd“, svečano je obeležila Dan škole, kojem su prisustvovali predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović, članica Veća opštine Elena Bilić, kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Škola je osnovana pre 57 godina i za to vreme je izrasla u savremeno opremljenu obrazovnu ustanovu sa kapacitetima za kvalitetnu teorijsku i praktičnu nastavu iz područja poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane. U sklopu škole nalazi se i dom učenika sa najsasvremenijim uslovima za smeštaj, ishranu i vaspitni rad.

Trenutno se u školi obrazuje oko 500 učenika u sedam obrazovnih profila, a kapacitet doma predviđen je za 120 učenika iz cele Srbije.

Praktična nastava se izvodi na savremeno opremljenoj školskoj ekonomiji, u prestižnim beogradskim firmama i preduzećima.

Poljoprivredna škola osposobljava nove generacije za primenu najsavremenijih IKT dostignuća u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane.

Nastavnici i učenici s ponosom ističu kvalitet obrazovanja u svojoj školi i napominju da su pioniri primene dualnog obrazovanja za učenike obrazovnog profila mesar. Ističu i projekat „Mikro bilje – maksi zdravlje“, kao i domaća i inostrana takmičenja i projekte u kojima učestvuju učenici ove škole.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °