3.6 C
Belgrade

Poljoprivrednici iz Boljevaca u akciji ravnanja atarskih puteva

Prvog dana proleća, oko 40 poljoprivrednika iz Boljevaca sa svojom mehanizacijom organizovalo je akciju ravnanja atarskih puteva. Ova akcija organizovana je pred prolećnu setvu kako bi lakše mogli da dođu do svojih njiva i obave setvene poslove. Prema rečima Đura Benka, jednog od organizatora ove akcije, napravljene su 4 grupe koje su raspoređene na 4 pozicije. Bilo je dovoljno mehanizacije, ali što je najvažnije i starijih i mlađih učesnika koji su se rado odazvali pozivu i podržali akciju.

Kako kažu od ovog posla benefit imaju svi, pa je u interesu poljoprivrednika bilo da se uključe u što većem broju.

Ovu akciju boljevačkih poljoprivrednika podržala je i opština Surčin. Prema rečima predsednika GO Surčin Stevana Šuše najpre je održan sastanak sa poljoprivrednicima na kojem su oni izneli probleme koje imaju, a jedan od najvećih su putevi u okviru auto-puta koje su izvođači ostavili nezavršene, a zatim se rodila ideja, s obzirom da su atarski putevi od mehanizacije iskopani, da se i oni poravnaju. Opština Surčin je podržala ovu akciju, učestvuje sa gorivom za mehanizaciju i kako ističe predsednik ovo je jedna od izuzetno dobrih akcija koja poručuje da kada se udružimo zajedno onda se sve može uraditi.

U opštini Surčin se nadaju da će ova akcija motivisati i poljoprivrednike iz drugih mesta da se organizuju, a opština je tu da meštanima maksimalno pomogne. Povoljni vremenski uslovi, malo slobodnog vremena i puno dobre volje omogućili su da poljoprivrednici ovaj posao relativno brzo završe. U okviru ove akcije, lovci su pripremili lovački pasulj, pa su svi učesnici po završetku radova zajedno ručali u lovačkom domu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
3.6 ° C
3.8 °
3 °
89 %
6.7kmh
75 %
Чет
3 °
Пет
2 °
Суб
5 °
Нед
5 °
Пон
8 °